Neuroreflexologie obličeje a hlavy

24.04.2012 14:44

 

    Moderní neuroreflexologie obličeje je kombinací čínských metod zejména  akupresury, metody Indiánů z Jižní Ameriky, japonské, argentinské, vietnamské metody s objevy současné neuroanatomie.
    Působení spočívá ve stimulaci akupresurních bodů a neurologických bodů, na obličeji a hlavě, v kombinaci s různými ručními technikami. Neuroimpulzy, které jsou takto vytvářeny, vedou do jednotlivých částí organismu, zlepšují krevní oběh, odtok lymfy, činnost orgánů, činnost nervového systému, produkci chemických látek v organismu, atd. Povzbuzuje se tak činnost organismu, regulují se jeho funkce, posilují se přírodní procesy samouzdravování a hojení. Orgány znovu začínají optimálně fungovat.
Cílem metody je nalezení příčiny, která způsobuje nerovnováhu v organismu a  naplánování průběhu terapie.
    Totožných výsledků lze dosáhnout kombinací akupunktury a klasické reflexologie plosek chodila. Pokud ale hovoříme o problémech, jejichž podstata spočívá v neurologii, hormonální nebo psychické nerovnováze, pak je neuroreflexologie obličeje nesrovnatelná.
    Neuroreflexologie obličeje si získala uznání díky efektivitě během rehabilitace pacientů s poškozením mozku, a zvláště díky možnosti navrácení jeho značné části funkcí jak v oblasti mentální, tak pohybové.
    V současné společnosti se každý den setkáváme se stále rozšířenějšími problémy a nemocemi, které mají neznámý původ. Příčinou může být stres, leknutí, frustrace, neklid, ztráta blízkého člověka, apod.
    Stimulace namířená na celý nervový systém proto vede k hlubokým a trvalým efektům, které jsou dlouhodobé. Stálost výsledků roste s počtem vykonaných zákroků.

Reflexologie obličeje pomáhá při mnoha onemocněních dospělých i dětí:
• poruchy a bolesti pohybového aparátu,
• potíže a problémy s hormonálním systémem,
• onemocnění, která jsou spojena s oslabeným imunitním systémem,
• poruchy a nemoci trávicího systému, močového ústrojí a oběhového systému,
• některá neurologická onemocnění, (např. nervus facialis)
potíže při učení, problémy s koncentrací,
• jako součást rehabilitace pacientů s poškozením mozku, i pro děti s DMO,
bolesti hlavy, migrény, deprese,
• vhodná jako doplňující metoda při léčbě neplodnosti a jiných ženských problémech,  
• vhodná jako doplňující metoda při léčbě nádorových onemocnění (je to jediná masáž, kterou můžou onkologicky nemocní pacienti podstoupit)

Reflexologie obličeje je komplexní terapie, která působí na organismus jako celek a dokáže zapojit samoléčící procesy organizmu.

Této metodě také nelze upřít lymfodrenážní a kosmetické - liftingové účinky.

Samotná masáž obsahuje vyšetření obličeje, terapii dle nálezu a příznaků-projevu nemoci, masáž těla na obličeji dle daných map a další techniky jako je např. cranioterapie. Terapie trvá cca 30-45 minut.

 

 

Zpět