Masáže dětí a kojenců

17.05.2012 18:09

Masáže dětí a kojenců jsou vhodné pro děti včasně narozené - nedonošené, traumatizované porodem, postižené děti, slepé či hluché, adoptované děti, přecitlivělé a plačtivé, skleslé a letargické, děti s bolestmi bříška nebo zubů, při odstavování od matky atd.

Doporučuje se dětská masáž do 15 let, od 15 kombinace masáží a v dospělosti masáže klasické.

Dítě lze masírovat od zhojení pupíku. Používají se pouze vysoce kvalitní nerafinované oleje např. olivový olej, meruňkový, nebo růžový. Kokosový olej se požívá pouze na "neposedy".

Masáž trvá cca 20 minut a doporučuje se 2 - 3x týdně.

Motýlí masáže jsou jemné a lehké doteky, které pomáhají uvolňovat napětí, dítě se zklidní a pomalu uvolní. Z mnoha studíí vyplynulo, že děti masírované dělají ve svém vývoji velké pokroky a jsou napřed před dětmi, které tuto terapii nepodstoupili. Napřed v oblasti motorické, duševní, i z hlediska tělesné hmotnosti. Masáže redukují stres, snižují pocity úzkosti a strachu, stimulují proudění lymfy, posilňují imunitní systém, stimulují trávicí trakt, růstový hormon, srdeční činnost, dýchání, stabilizují krevní tlak, stimulují nervovou soustavu, pomáhají odstraňovat bolest, podporují okysličování krve, zlepšují svalovou koordinaci, navozují klid, uvolnění a spánek.

Celkově se podporuje samoléčící schopnost organismu.

 

Zpět