Dornova metoda a Breussova masáž

15.05.2012 20:06

Dornova metoda je velmi jemná manuální terapie, kterou lze obratle a klouby vrátit do jejich původní přirozené polohy za aktivní účasti klienta.

Příčinou nesprávných poloh obratlů mohou být fyzické potíže, např. rozdílná délka končetin, blokády, bolesti, úrazy páteře a kloubů, skolióza. Po vrácení kloubů a obratlů do původní polohy lze cítit okamžitou úlevu.

Za otce metody je považován Dieter Dorn, který prodělal úraz páteře.

Dornova metoda se provádí přirozeným, volným pohybem a tlakem s pomocí ošetřované osoby. Terapeut používá jemný tlak palců nebo celé ruky. Používají se pouze volné a přirozené pohyby, ošetřovaná osoba se nemusí bát prudkých a násilných pohybů, kdy by mohlo dojít k úrazu. Metoda je bezbolestná.

Breussova masáž

Breussova masáž je součástí Dornovy metody a používá se po ošetření klienta jako jemná energetická masáž páteře s regeneračními účinky. Vyživuje ploténky, zlepšuje prokrvení, výživu i okysličení jednotlivých obratlů a meziobratlových plotének, odstraňuje bolesti zad a napětí, zrelaxuje obratle a páteř. Používá se pouze třezalkový olej (poté se nelze slunit, zabarvuje se pokožka).

Breussova masáž podporuje klidný spánek, detoxikaci a regeneraci organismu.

Zpět